IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нови два банкови фалита в САЩ

Още две банки станаха жертва на кризата, от началото на 2008 година фалитите вече са 27

12:36 | 17.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Нови два банкови фалита в САЩ

Поредицата от банкови фалити в САЩ продължи и през новата година. След като през 2008 година общо 25 банки станаха жертва на глобалната криза, сега нови две финансови институции изчезват от картата на финансовия свят.

От Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC) съобщават, че базираната в Илиноис National Bank of Commerce и Bank of Clark County, която е разположена във Вашингтон, ще прекратят функционирането си, предава marketwatch.

И двете финансови институции са от сравнително малък калибър, като разполагат с депозитна база от по под 450 млн. долара.

National Bank of Commerce разполага с два офиса, които от днес работят като клонове на Republic Bank. Именно тази банка ще наследи депозитната база на илиноиската финансова институция. Депозитите на National Bank of Commerce възлизат на 402,1 млн. долара, а активите й са на стойност 430,9 млн. долара.

Дейността на Bank of Clark County пък ще бъде продължена от Umpqua Bank. Активите на фалиралата банка възлизат на 336,5 млн. долара, а депозитите на вложителите са на стойност 366,5 млн. долара.

От FDIC уверяват, че за клиентите на двете затворени банки няма да има никакъв риск, като те ще могат да оперират със средствата си още от днес.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:58 | 03.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още