IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Поредната верига за продажби на дребно в САЩ затвори врати

Circuit City спира работата на 567 магазина, 34 хил. служители остават без работа след провал в търсенето на инвеститор

12:17 | 17.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Поредната верига за продажби на дребно в САЩ затвори врати

Американската верига за продажби на дребно Circuit City се превърна в най-голямата жертва на сектора от икономическата криза до този момент. Компанията ще трябва да затвори 567 магазина и да изпрати на пазара на труда 34 хил. души, предава АР.

Затварянето на Circuit City, която е втората по големина верига за продажба на електроника в САЩ, вещае нови проблеми за моловете и останалите търовски обекти.

„Много, много тъжно“, коментира Алън Вурцел, син на основателя на компанията Самюел Вурцел. „Чувствам се особено зле заради хората, които работят или до скоро са работели за нас“, допълва Вурцел.

През последните седмици шефовете на Circuit City са търсели потенциален купувач или инвеститор, който да заеме средства за рефинансиране на задълженията. Това обаче не е донесло успех, въпреки наличието на двама потенциални купувачи – мексиканския милиардер Рикардо Салинас Плиего и инвестиционната компания Golden Gate Caputal.

Окончателното одобрение на ликвидационния план е даден от съдебната система вчера следобед. Някои от служителите са били уведомени, че ще загубят работата си, а част от магазините трябвало да започнат финални разпродажби още днес.

„Това е единственият възможен път за нашата компания. Изключително съжаляваме за този край“, заявява изпълнителният директор Джеймс Маркъм.

Ликвидирането на магазини ще продължи и през март, след което веригата окончателно ще преустанови работа. По време на този процес малка група от служителите ще продължи работа по административните въпроси и необходимите процедури.

Все още не е ясна съдбата на веригата от магазини, която компанията притежава в Канада. Към настоящия момент имало оферти за придобиване на мрежата, която включва 765 обекта, допълва АР.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:29 | 29.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още