IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът поскъпна с 3% днес, но загуби 10% за седмицата

Повишението бе продиктувано основно от затваряне на "къси" позиции

22:30 | 16.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът поскъпна с 3% днес, но загуби 10% за седмицата

Фючърсите на лекия суров петол с доставка през февруари затвориха на ниво от 36,51 долара за барел на борсата в Ню Йорк днес, регистрирайки повишение от 3,1%. Февруарският контракт изтича в четвъртък другата седмица и днешното повишение бе продиктувано основно от затваряне на "къси" позиции в края на сесията. По-рано днес февруарските фючърси се търгуваха “на червено” със спад от 3,4 на сто.

На седмична база “черното злато” с доставка през февруари отчете понижение от 10,6 на сто.

Междувременно спекулантите пренесоха "късите" си позиции върху мартенските фючърси, които днес се понижиха с 2,2% и затвориха на ниво от 42,57 долара за барел. По този начин пазарните участници се опитват да спечелят от разликата в цените на фючърсните контракти за различните месеци. Към настоящия момент контрактът с доставка през декември 2009 г., например е с 58% по-скъп от февруарския.

В сряда бяха публикувани данните за петролните запаси на САЩ за миналата седмица, които показаха ръст от 1,2 млн. барела при повишение от 6,7 млн. барела за седмицата, която приключи на 2 януари.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:48 | 06.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още