IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хенри Полсън: Необходими са още капиталови „инжекции“ за финансовия сектор

Конгресът работи за възможно най-скорошното реализиране на оставащия пакет от 350 млрд. долара, увери финансовият министър на САЩ

19:02 | 16.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Хенри Полсън: Необходими са още капиталови „инжекции“ за финансовия сектор

Втората половина от спасителния пакет, предвиден за подпоматане на финансовия сектор, трябва да бъде използвана приоритетно за директни капиталови „инжекции“ в затруднените банки и компании, заяви днес финансовият министър на САЩ Хенри Полсън в своята финална пресконференция.

Според Полсън голяма част от оставащите 350 млрд. долара от спасителния пакет на обща стойност 700 млрд. долара, трябва да бъдат използвани за капиталови програми.

По думите на финансовия министър, който трябва да освободи поста с встъпването в длъжност на новоизбрания президент Барак Обама следващата седмица, средствата, които са били използване досега, са изиграли своята роля за запазването на финансовата стабилност.

Той поясни още, че е нормално в условията на икономическа криза кредитирането да е слабо и защити мерките, предприети от администрацията. Полсън каза още, че Конгресът работи за възможно най-скорошното реализиране на оставащия пакет от 350 млрд. долара.

По-рано тази седмица Барак Обама поиска от Конгреса оставащите средства от спасителния пакет да бъдат осигурени възможно най-бързо. Според Обама по-голямата част от средствата трябва да бъдат насочени към изпадналите в затруднение жилищни собственици и по-малка - към големите финансови институции.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:05 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още