IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Козметични компании намалиха прогнозите си за очакваните печалби

Estee Lauder и Elizabeth Arden предупредиха за разочароващи печалби за тримесечието и намалиха прогнозите си за цялата година

18:02 | 16.01.09 г.
Козметични компании намалиха прогнозите си за очакваните печалби

Производителите на козметика Estee Lauder Cos Inc и Elizabeth Arden Inc предупредиха за разочароващи печалби за тримесечието и намалиха прогнозите си за цялата година, като посочиха за причина слабите продажби по време на празничния сезон на пазаруване, съобщи Ройтерс.

Estee, която произвежда Clinique, Origins и M.A.C., както и едноименната марка козметика, очаква да отчете 6% спад на продажбите за фискалното второ тримесечие, което завършва на 31 декември, спрямо предишни очаквания за ръст от между 2 и 3%.

В резултат на това от компанията очакват печалбата за тримесечието да възлезе на от 75 до 82 цента на акция спрямо предишната прогноза за от 97 цента до 1,05 долара. От Estee прогнозират, че печалбата за фискалната 2009 година ще е между 1,30 до 1,60 долара на акция, по-малко от по-ранната прогноза за 2,20 – 2,50 долара.

За второто си фискално тримесечие, което е същото като на Estee, от Elizabeth Arden очакват печалба от 72 до 76 цента за акция при предишна прогноза за 1 - 1,10 долар.

За цялата фискална година до 30 юни от компанията, която произвежда парфюми, грим и продукти за грижа за кожата, очакват печалба от 94 цента до 1,07 долара на акция. Това е по-малко от предишната прогноза за 1,50 – 1,75 долара за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:41 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още