IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

САЩ отпуска още 20 млрд. долара на Bank of America

Като част от стабилизиращите мерки правителството поема и гаранция срещу "лоши активи" на стойност 118 млрд.

09:58 | 16.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
САЩ отпуска още 20 млрд. долара на Bank of America

Банковият гигант Bank of America ще получи още 20 млрд. долара от американското правителство като пореден опит за стабилизиране на финансовата институция в условията на финансовата криза. Освен това държавата ще се задължи да предостави гаранции срещу лоши активи на банката на стойност 118 млрд. долара, съобщава Bloomberg.

Вчера стана известно, че банката има нужда от нова многомилиардна инжекция, за да успее да оцелее в условията на глобалната криза.

Кредитирането идва като следствие от придобиването на Merrill Lynch и има за цел да предотврати потенциалните негативни ефекти от него. Според запознати при поемането на ангажимент от страна на Bank of America за придобиването на закъсалата инвестиционна банка правителството се е задължило да предостави допълнителна помощ.

В замяна на изливането на колосалната сума американското финансово министерство ще увеличи дела си в банката. Ръководителите на Bank of America се задължават да наложат стриктни правила за възнаграждение, особено на висшия мениджмънт.

Както е известно, финансовата институция вече получи други 25 млрд. долара от държавата по програмата за изкупуване на проблемни активи.

Вчера на борсата в САЩ акциите на Bank of America потънаха със 17,5 на сто заради огромната криза на доверие във финансовия сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:03 | 29.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още