IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

„Кадилак Едно” - новият Обамобил

Новият „Кадилак Едно” ще бъде предоставен на Барак Обама на 20.01.2009 година, когато президентът официално ще встъпи в длъжност

16:21 | 15.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
„Кадилак Едно” - новият Обамобил

По традиция за всеки нов президент на САЩ се изработва специална лимузина, която има за цел да пази живота на особено важния пътник.

Новият „Кадилак Едно” ще бъде предоставен на Барак Обама на 20 януари, когато президентът официално ще встъпи в длъжност.

Лимузината спокойно може да бъде определяна като камион или дори танк. Силно модифицираният автомобил има почти непробиваема броня и постоянна връзка с Пентагона, а шофьорът й е специално обучен кадър на ЦРУ, трениран да изведе президента на безопасно място дори и в най-сложна ситуация.

„Кадилак Едно” е с дължина 6.30 м, а теглото му надхвърля 3 тона. Захранва се от осем цилиндров турбодизел с обем 6.6 литра, който доставя около 300 конски сили. Обемът и мощността на двигателя са впечатляващи, но все пак бронираната кола може да се движи с едва 100 км/ч. и харчи над 30 литра на 100 км. Това се дължи на огромното й тегло, което прави лимузината доста мудна, но и сигурна.

Още информация и снимки
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:42 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още