IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Bank of America иска още пари от държавата

Банката вече получи 25 млрд. долара, трябвали още пари за компенсиране на негативните резултати на придобитата Merrill Lynch

14:46 | 15.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Bank of America иска още пари от държавата

Американският банков сектор преживя нови сътресения в петък заради притесненията относно финансовото състояние на Citigroup и разкритията, че Bank of America има нужда от нова многомилиардна инжекция, за да успее да оцелее в условията на глобалната криза, пише FT.

Източници, близки до Bank of America, заявяват, че ръководителите на банката са искали да се откажат от сделката по придобиване на закъсалата инвестиционна банка Merrill Lynch, след като са разбрали огромния размер на загубите й за четвъртото тримесечие на годината.

До момента Bank of America е получила помощ от 25 млрд. долара от спасителния план за финансовата система на САЩ. На първи януари тази година ръководителите на институцията са финализирали сделката по придобиване на Merrill Lynch едва след получаване на обещание, че ще получат допълнителна държавна помощ.

Към настоящия момент коментар относно възможността за ново наливане на пари в банката липсва както от страна на Bank of America, така и от страна на финансовото министерство в САЩ, допълва FT.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:43 | 13.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още