IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Стивън Ратнер ще бъде „Автомобилният цар” на Америка

Той ще поеме управлението на щатските автомобилни производители

09:53 | 15.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Стивън Ратнер ще бъде „Автомобилният цар” на Америка

Новоизбраният президент на САЩ Барак Обама е готов да назначи така наречения „автомобилен цар”, човекът който ще поеме управлението на „голямата тройка”.

Според вестник The New York Times това ще бъде Стивън Ратнер – човек тясно свързан с Демократическата партия.

Ратнер е съосновател на инвестиционната фирма Quadrangle Group разполагаща с активи от около 6 милиарда долара. Той е близък до кмета на Ню Йорк Майкъл Блумберг, съобщава Automedia.bg.

Все още няма официално съобщение за назначаването му за главен мениджър на трите големи американски автомобилни фирми, но Ратнер обяви, че е готов да заеме поста.

През декември правителството на САЩ отдели 13,4 млрд. долара за GM и Chrysler. Очаква се през март да им бъде предоставена нова държавна помощ. Едно от условията за предоставянето на тази помощ беше назначаването на един „автомобилен цар”, който ще управлява реорганизацията на корпорациите и ще следи изкъсо дейността им.

Той ще отговаря дори за работата на синдикатите, за връзките с доставчиците, за назначаването или освобождаването на работници.

Първите коментари на хора от бъдещата администрация на президента, както и на хора от бранша са, че Ратнер е изключително подходящ за поста.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:24 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още