IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Motorola съкращава още 4 хил. души

Производителят на мобилни телефони уволни 6 700 служители през 2008 г., борбата с кризата продължава

09:49 | 15.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Motorola съкращава още 4 хил. души

Компанията за производство на мобилни телефони Motorola обяви намерение да освободи 4 хил. души от своите служители в пореден опит за преодоляване на трудностите, предизвикани от икономическата криза. Това се равнява на около 6 на сто от заетите във фирмата, предава ВВС.

В официално съобщение на компанията се казва, че ще бъде направено съкращение на 3 хил. души от производството на телефони и на още хиляда от останалите поделения. Уволненията са продължение на предприетите през миналата година съкращения, при които 6 700 души останаха без работа.

Според разчетите на Motorola по този начин през 2009 година ще бъдат спестени около 1,5 млрд. долара. Предварителните намерения са били за програма за спестяване на разходи в размер на 800 млн. долара, но изострянето на кризата е довело до необходимост от по-мащабни действия.

През последното тримесечие на миналата година Motorola е реализирала продажба на 19 млн. телефона, което е далеч под пласираните за същия период на 2007 общо 40,9 млн. апарата. Като основна причина за това от компанията посочват пониженото търсене заради икономическата криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:36 | 30.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още