IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пореден спад в цената на петрола

Нов ръст на американските запаси доведе до подновяване на разпродажбите на черното злато

08:42 | 15.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Пореден спад в цената на петрола

Цената на петрола поднови низходящото си движение, което беше прекъснато по време на търговията в САЩ във вторник и в Европа вчера. Повод за новите разпродажби дадоха данните за американските петролни запаси, които достигнаха най-високата си стойност за последните 16 месеца.

Ежеседмичният доклад на енергийното министерство на САЩ, който беше разпространен вчера, показа увеличение на запасите от петрол с 1,14 млн. барела до 326,6 млн. барела.

В същото време търсенето на горива в най-голямата икономика е паднало с 6 на сто на годишна база през предходната седмица, което е най-голямото седмично понижение за последните пет години, предава Bloomberg.

На борсата в Ню Йорк вчера цената на петрола се понижи с 1,3 на сто до 37,28 долара за барел, което е най-ниското затваряне от 24 декември насам. Към момента в часовете на електронна търговия петролът с доставка през февруари губи още 2,44 на сто до 36,37 долара за барел.

Вчера в Лондон Брентът с доставка през февруари поскъпна с 0,6 на сто до 45,08 долара за барел. Срокът за сключване на февруарски фючърси изтича днес, а към момента контрактите се търгуват по 44,35 долара за барел.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:39 | 06.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още