IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

„Болшой театър“ отменя постановката „Отело“ заради кризата

"Отело" е най-скъпата през последните десетилетия постановка на "Болшой театър" - реализацията й възлиза на 3,5 млн. долара

15:42 | 14.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
„Болшой театър“ отменя постановката „Отело“ заради кризата

Ръководството на „Болшой театър“ е взело решение за отмяна на оперната постановка „Отело“. Причината за това решение е, че ръководството счита за нецелесъобразно осъществяването на такава скъпа постановка в условията на световна финансова криза, съобщава РИА Новости.

По думите на ръководителя на пресслужбата на емблематичния за руското балетно и оперно изкуство театър, Екатерина Новикова, през последните десетилетия „Отело“ е най-скъпата постановка на „Болшой театър“. За въплъщението на творческите идеи на автора, за декорите и костюмите се изискват огромни средства. Според главния диригент на „Болшой театър“ Александър Ведерников тези средства възлизат на 3,5 млн. долара.

От ръководството на „Болшой театър“ уточняват, че отмяната на постановката не се дължи на проблеми с финансирането, а е превантивна мярка с цел оптимизиране на разходите в момент, когато театърът очаква съкращения в бюджета.

Операта, поставена от младия френски режисьор Арно Бернар, ще се завърне в репертоара на „Болшой театър“ на 28 април тази година. Дотогава театърът ще съсредоточи силите и средствата си върху балетната постановка „Копелия“, чиято премиера ще е през март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:25 | 13.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още