IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Chrysler близо до края на своята независимост

Компанията преговаря за продажба на активи на Renault и Magna

09:49 | 14.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Chrysler близо до края на своята независимост

Американският автомобилостроител Chrysler води преговори за продажба на ключови свои активи на обединението Renault-Nissan и на производителя на автомобилно оборудване Magna, предава Ройтерс, позовавайки се на анонимни източници, близки до компанията. Плановете са част от намеренията за бързо преструктуриране на Chrylser.

Очаква се ако бъдат сключени, споразуменията да засилят значително връзките между американската група и двете компании, но така ще се сложи край на независимостта на третия по големина производител на коли в САЩ, коментира агенцията.

Френската Renault и японската Nissan са имали миналата година разговори с Chrysler, държан от инвестиционния фонд Cerberus Capital Management, за покупка на компанията или част от нея. Тези разговори са били проведени преди правителствената намеса през декември, с която беше оказана финансова подкрепа на Chrysler и General Motors.

Сега, според трима участници в преговорите, преговорите отново са подновени и предмет на обсъждане е продажбата на марката Jeep на Chrysler.

За момента няма официален коментар по случая от засегнатите компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:35 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още