IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мадоф остава под домашен арест

Отхвърлиха искането за връщане на финансиста зад решетките, въпреки че е раздавал скъпи подаръци на роднините си на 24 декември

21:20 | 12.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Мадоф остава под домашен арест

Американският финансист Бърнанд Мадоф, който е заподозрян в организирането на гигантска измама за 50 млрд. долара, получи разрешение да остане под домашен арест, вместо да му бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”, предаде AP.

Нюйоркски съд отхвърли в понеделник искането на прокуратурата за връщането на Мадоф зад решетките въпреки данни, че финансистът и съпругата му са изпратили скъпи бижута и часовници на близките си на 24 декември, нарушавайки забраната да се разпореждат с притежавани от тях ценности.

Това действие според прокурорите доказва, че Мадоф търси начини да защити активите си и да скрие печалбите си от измамата.

Адвокатите на подсъдимия обаче са обяснили на съдията, че „тези подаръци са невинна грешка” на техния клиент. Защитата е подчертала, че Мадоф не представлява опасност за обществото и че няма опасност да се укрие.

Сред изпратените коледни пакети е имало такъв със съдържание, оценено на над 1 млн. долара в бижута и часовници. В други два пакета също е имало накити и луксозни аксесоари.

Освен това в офисите на Мадоф са открити 100 подписани чека на обща стойност 173 млн. долара, които той се е готвел да изпрати на свои близки, малко преди да бъде арестуван на 11 декември миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:13 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още