IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Евронаблюдателите вече са в Украйна, пак очаквания за газ до края на деня

По-рано днес от Газпром заявиха, че доставките може да бъдат възобновени още днес, щом ЕС почне да наблюдава газопроводите през Украйна

16:34 | 09.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Евронаблюдателите вече са в Украйна, пак очаквания за газ до края на деня

Европейските наблюдатели, на които е възложена мисията да помогнат за възобновяване на доставките на руски газ за Европа, пристигнаха в Киев, съобщиха представители на ЕС, цитирани от AP.

Експертният екип на ЕС ще започне работа в украинската столица още днес, се посочва в съобщение на Европейската комисия.

Представители на украинските власти уточниха, че делегацията на ЕС планира срещи в Киев преди да посети помпените станции.

По-рано днес председателят на управителния съвет на Газпром Алексей Милер заяви, че газовите доставки за Европа могат да бъдат възобновени още днес, ако бъдат разположени европейските наблюдатели за контрол на газопроводите през Украйна.

В късния следобед вчера отново имаше надежди за възобновяване на доставките след информации за старт на преговори между ЕС, Русия и Украйна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:33 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още