IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пазарът в САЩ успя да обърне отрицателната тенденция от началото на сесията

Причина стана отчасти съгласие на Citigroup да помогне на собственици да избегнат отнемане на жилището им заради просрочена ипотека

23:35 | 08.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Пазарът в САЩ успя да обърне отрицателната тенденция от началото на сесията

Повечето щатски акции приключиха сесията на положителна територия, заличавайки спада в началото на сесията, предизвикан от влошаващите се перспективи за печалбата на търговците.

Причина за обръщането на негативната тенденция станаха ръстът при книжата на енергийните компании и съгласието на Citigroup да помогне на някои собственици да избегнат отнемане на жилището им заради просрочена ипотека.

Съотношението печеливши/губещи акции на NYSE беше около 8 към 5. Индексът Standard & Poor’s 500 добави 0,3 на сто до 909,74 пункта, след като по-рано се понижи с 1,1 на сто. От началото на годината бенчмаркът отчита ръст от 0,7 на сто след загуба от 38 на сто за 2008 г.

Dow Jones Industrial Average приключи сесията с понижение от 0,3 на сто до 8742,46 пункта, като най-голям спад от включените в индекса компании от чете Wal-Mart.

Nasdaq добави 1,12 на сто до 1617 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:59 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още