IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ръст на безработицата в Германия за пръв път от 3 години

През декември нивото на показателя се повишава до 7,6 на сто, което е повече от предварителните очаквания

16:12 | 07.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Ръст на безработицата в Германия за пръв път от 3 години

Нивото на безработица в Германия се увеличава през декември, показват официалните данни на статистическата служба към правителството, които бяха публикувани днес.

Броят на безработните се е увеличил с 18 хил. души през последния месец на миналата година, в резултат на което нивото на безработица е достигнало 7,6 на сто. Предварителните очаквания на анализаторите бяха за повишение с 10 хил. души.

Ръстът на безработицата идва на фона на забавящото се външно търсене на стоки и услуги заради глобалната финансова и икономическа криза. Както е известно, в края на миналата година най-голямата икономика в еврозоната изпадна в рецесия.

Днешните данни показват първо увеличение на безработицата в Германия от февруари 2006 година насам, когато е регистриран ръст заради промяна в начина на отпускане на социални помощи. Преди това за последно е наблюдавано повишение през март 2005 година, предава ВВС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:41 | 11.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още