IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Toyota спира производството в Япония за 11 дни

Подобен ход не е предприеман през последните 16 години, принудителните ваканции ще са през февруари и март

08:48 | 06.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Toyota спира производството в Япония за 11 дни

Японският автомобилен гигант Toyota съобщи, че ще спре производството във всичките си 12 завода, намиращи се в страната, за срок от 11 дни през февруари и март. Прекратяване на работата на компанията за толкова дълъг период не е наблюдавано никога, а последният случай на спиране на производството, при това само за един ден, датира от август 1993 година, когато силната йена е довела до понижено търсене, предава АР.

Спирането на работа е предизвикано от проблемите при реализацията на нови автомобили заради глобалната кредитна криза. Автомобилният сектор в световен мащаб попадна под сериозен натиск. Големите играчи понесоха тежки удари, което доведе до значителни съкращения на служители и свиване на производството.

„Опитваме се да се справим с глобалния срив на продажбите. Търсенето на световния автомобилен пазар е толкова свито, че продажбите на всеки един модел падат рязко“, заявява в официално съобщение говорителят на Toyota Хидеаки Хома.

Предварителните планове на японската компания, които бяха обявени в края на миналата година, предвиждаха прекъсване на работата на 12-те завода в Япония за три дни през януари. Непрекъснато влошаващата се ситуация обаче е накарала ръководителите на Toyota да променят намеренията си и така производството ще спре за шест дни през февруари и за още пет – през март.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:48 | 10.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още