IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фараонът Мадоф проверяван 8 пъти за 16 години

Нито една проверка не разкрила пирамидата, която завлече инвеститорите с 50 млрд. долара

10:54 | 05.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Фараонът Мадоф проверяван 8 пъти за 16 години

Регулаторните органи в САЩ са провели поне осем проверки на дейността на Бърнард Мадоф и неговия фонд Bernard L. Madoff Investment Securities LLC през последните 16 години, но въпреки това измамната схема на милиардера не е била разкрита, показва разследване на Wall Street Journal.

Комисията по фондови борси и ценни книжа (Securities and Exchange Commission – SEC) в крайна сметка е успяла да разкрие системата, с помощта на която Мадоф е успял да завлече инвеститорите с 50 млрд. долара, благодарение на проследяване на e-mail кореспонденцията на измамника.

Според разследването на изданието през 2007 г. от регулаторния орган на финансовата индустрия (Financial Industry Regulatory Authority), която е създадена от представителите на сектора за контрол върху дейността на брокерските компании, са изразили съмнения, че част от поделенията на управляваната от Мадоф компания не разполагат с никаква клиентска маса.

Самият Мадоф е бил разпитван поне два пъти от SEC, като по информация на Wall Street Journal надзорният орган никога не се е доближавал до разкриване на измамната схема, чието начало е сложено още през седемдесетте години на миналия век.

Бърнард Мадоф беше арестуван в средата на декември.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:46 | 22.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още