IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

American Express получава държавно финансиране от 3,39 млрд. долара

Четвъртата по големина група за кредитни карти в Щатите изпитва сериозни трудности, свързани с повишаване на загубите от невзети дългове

10:41 | 24.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
American Express получава държавно финансиране от 3,39 млрд. долара

American Express получи предварително одобрение за достъп до 3,39 млрд. долара от държавния фонд, създаден за подкрепа на щатската икономика на обща стойност 700 млрд. долара.

Четвъртата по големина група за кредитни карти в Щатите изпитва сериозни трудности, свързани с повишаване на загубите от невзети дългове, особено там, където компанията се разрастваше много агресивно през последните години – Калифорния и Флорида.

Чрез държавния заем American Express ще увеличи провизиите си за покриване на евентуални загуби, докато затягането на кредитния пазар означава за компанията и повишаване на финансовите разходи, отбелязва Ройтерс.

American Express се превърна във финансов холдинг, за да редуцира разходите си и да може да кандидатства за помощ от правителството. В замяна на това компанията ще предостави на държавата преференциални акции и опции върху акции.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:31 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още