IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Аерофлот може да стане управляваща компания на унгарската Malev

Положението на Malev е доста сложно, тъй като загубите и дълговете на компанията надхвърлят общо 200 млн. евро

17:02 | 22.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Аерофлот може да стане управляваща компания на унгарската Malev

Руският национален авиопревозвач „Аерофлот” може да стане управляваща компания на унгарската авиокомпания Malev, ако руската банка „ВЭБ” („Внешэкономбанк”) стане неин собственик, е съобщил зам.-директор на „Аерофлот”, цитиран от РИА Новости.

По думите му „сега ВЭБ провежда задълбочено обследване на финансовото състояние на Malev, за да прецени дали компанията ще може да оживее, но по принцип е възможно Аерофлот да стане собственик на част от акциите на Malev, тъй като вече банката води преговори с Аерофлот за препродажбата им”.

От ръководството на „Аерофлот” са съобщили, че положението на Malev е доста сложно, тъй като загубите и дълговете на компанията надхвърлят общо 200 млн. евро, при годишни приходи от 300 млн. евро. Освен това броят на пътниците от Европа и Азия се очаква да се понижи с 15-20%. Интересът на „Аерофлот” от сделката е възможността да излезе на европейския пазар, коментират запознати.

Към момента официално руският милиардер Борис Абрамович притежава 49% от капитала на приватизираната преди около година унгарска авиокомпания чрез Airbridge Zrt, която пък притежава 99% от акциите на Malev. Други 5% от акциите на Airbridge Zrt са собственост на независим унгарски инвеститор, а по неофициална информация, останалите акции също са притежание на Абрамович чрез свързани структури.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:03 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още