IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Валутните дилъри с най-малък спад на бонусите от всички на Wall Street

Търгуващите с валута ще получат с 15 на сто по-малки премии от миналата година при среден спад от 45 на сто за финансовата индустрия като цяло

16:10 | 22.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Валутните дилъри с най-малък спад на бонусите от всички на Wall Street

Нестабилните валутни пазари, които доведоха до най-големите колебания в курсовете на основните парични единици за последните поне 16 години, ще се отразят сравнително благоприятно на валутните дилъри. Техните годишни бонуси ще претърпят най-малък спад в сравнение с останалите представители на финансовия сектор, предава Bloomberg.

Най-тежката финансова криза от Голямата депресия насам ще изтрие бонусите на Wall Street, като за целия финансов сектор се очаква спад от средно 45 на сто спрямо миналата година. Валутните дилъри ще бъдат най-малко ощетени, тъй като техните премии ще бъдат с едва 15 на сто по-ниски, показват данни на инвестиционната компания Options Group.

Сривът в цените на петрола с над 100 долара за барел, огромните загуби в сектора на корпоративните и ипотечните облигации, както и най-големият спад на широкия американски индекс S&P 500 са довели до съкращаване на 200 хил. души от финансовата сфера по света.

На фона на това данните за валутната търговия на Comptroller of the Currency показват, че печалбата на американските търговски банки от валутна търговия е скочила с 66 на сто през второто тримесечие на годишна база. Особено активизиране на сделките се е наблюдавало след банкрута на Lehman Brothers в средата на септември.

Търговските банки в САЩ като цяло отчитат печалба от 2,1 млрд. долара от валутна търговия за второто тримесечие. През първото тримесечие на годината пък увеличението на положителния финансов резултат е възлязло на 14 на сто.

Отделите за валутна търговия на немската Deutsche Bank и швейцарската UBS, които са двата най-големи валутни дилъра в света, отчитат три последователни тримесечия на рекордни печалби от дейността си, показват данните от отчетите им.

През септември изтъргуваните контракти на борсата в Чикаго, която е най-големият фючърсен пазар в света, възлезе на рекордните 835 хил. дневно. Това е с цели 32 на сто повече спрямо миналата година, добавя Bloomberg.

Поради това от Options Group очакват, че трейдър, който е заемал поста вицепрезидент на дирекция за последните три години, би трябвало да получи бонус в размер на между 350 и 450 хил. долара. Шефовете на отделите за търговия с валута пък щели да получат средно суми в размер на 3,5 до 4,5 млн. долара, което е с 10 на сто по-малко от миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:22 | 14.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още