IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

STMicroelectronics затваря временно заводи за полупроводници в Италия

Спиране на работата ще има и в завода на STMicroelectronics във Франция, причината е намалялото търсене на чипове

15:41 | 20.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
STMicroelectronics затваря временно заводи за полупроводници в Италия

STMicroelectronics NV – най-големият производител на полупроводници в Европа, планира да затвори заводите си в Италия за целия период на празниците заради пониженото търсене, съобщи Bloomberg.

Заводът на компанията в Сицилия е затворен от вчера, 19 декември, и ще бъде отворен отново чак на 7 януари, като затварянето му засяга около 4000 служители. Около 3000 служители са засегнати от затварянето на завода близо до Милано от 23 декември до 7 януари, а други 1000 – от различни други италиански заводи.

От базираната в Женева компания съобщиха на 28 ноември, че ще намалят производството си допълнително, за да се пригодят към по-ниското търсене. Освен това STMicroelectronics съкрати целите си за приходи за четвъртото тримесечие.

Очаква се продажбите през настоящото тримесечие да възлязат на между 2,2 млрд. и 2,35 млрд. долара, или спад от между 13 и 18 на сто.

Миналия месец главният изпълнителен директор Карло Бозоти заяви, че компанията ще затвори повечето си заводи за две седмици в края на годината и за още две-три седмици през първото тримесечие на 2009 г.

От изследователската компания iSuppli Corp. прогнозираха тази седмица, че световните запаси от полупроводници ще се увеличат близо три пъти това тримесечие. От Gartner Inc. пък очакват световните продажби на чипове да паднат с 16 на сто през 2009 г. и с 4,4 на сто през 2008 г.

Спиране на работата ще има и в завода на STMicroelectronics във Франция, като то ще продължи три седмици и ще се реализира през първото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:18 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още