IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Qantas и British Airways прекратиха преговори за сливане

Според френския вестник „Трибюн“ спънката при преговорите е било разпределението на дяловете в капитала на евентуалната обща компания

10:07 | 18.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Qantas и British Airways прекратиха преговори за сливане

Австралийската авиокомпания Qantas Airways обяви края на преговорите за сътрудничество с конкурента си British Airways (BA).

„Въпреки възможните дългосрочни ползи за Qantas и BA авиокомпаниите не успяха, на този етап, да постигнат споразумение по ключови въпроси около евентуално сливане“, се казва в цитирано от Ройтерс борсово съобщение.

Директорът на Qantas Алън Джойс заяви миналата седмица, че пред сделката с британския превозвач има сериозни препятствия и посочи, че Qantas няма да продължи да влага усилия в тази посока, освен ако не може да постигне значителни ползи по отношение на оборот и разходи.

Според френския вестник „Трибюн“ спънката при преговорите е било разпределението на дяловете в капитала на евентуалната обща компания, като и двата превозвача са искали да имат мажоритарно участие.

Съобщението за преговорите като цяло беше малко изненадващо, тъй като в същото време British Airways води подобен диалог и с испанската Iberia, от която държи 10%, както и с American Airlines.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още