IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Първият сериен руски суперавтомобил се казва „Маруся“

16:33 | 17.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Първият сериен руски суперавтомобил се казва „Маруся“

Във вторник в зала "Новом Манеже" в Москва се състоя презентацията на първият руски сериен суперавтомобил. Той е наречен „Маруся“ (Marussia) и в неговата разработка е участвал бившият състезател, сега шоумен в Русия Николай Фоменко.

Всъщност в този проект той е главният дизайнер, пише руският сайт Autolenta.ru. „Използвахме обемна рама и нови материали за каросерията. Това позволи да изоставим скъпите линии за обработка на метални панели и да превърнем производството на автомобила в по-прост технологичен процес, който прилича на този при сглобяването на мобилни телефони”, казва Фоменко при презентацията на автомобила.

Според него този проект позволява да се произвеждат автомобили, при които каросерията може да се заменя, точно както се сменят панелите при мобилните телефони.

Окачването е напълно независимо и отпред и отзад. Двигателят е V6 с обем 3.5 литра познат от модели на Renault и Nissan. В зависимост от модификацията неговата мощност може да бъде от 240 до 298 к.с. Руският суперавтомобил ускорява от място до 100 км/час за 5 секунди, максималната му скорост надхвърля 250 км/час.

Още информация и снимки на автомобила

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още