IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бутик в Цюрих приема акции на UBS като средство за разплащане

Магазинът приема акции на компанията по цена, която е премия от 40% спрямо цената на затваряне от петък

15:33 | 15.12.08 г.
Бутик в Цюрих приема акции на UBS като средство за разплащане

Акционерите на изпадналата в затруднение швейцарска банка UBS получиха нова възможност да се отърват от инвестицията си – да си купят костюм. Моден бутик в Цюрих приема акции на UBS като средство за плащане, а цената представлява премия от 40% спрямо цената на затваряне на акциите в петък.

„Приемаме вашите акции на UBS на цена от 21 швейцарски франка (17,74 долара) при покупка“, пише на плаката на витрината на бутик Premier в центъра на Цюрих, само на няколко пресечки от основната сграда на UBS.

„В деня, в който акциите на компанията паднаха до най-ниското си ниво, ми хрумна, че не са толкова без стойност и че трябва да имаме доверие в тях“, споделя пред Ройтерс собственикът на магазина Марсел Гайер.

Акциите на UBS загубиха над две трети от стойността си тази година, като банката беше принудена да отпише активи за около 49 млрд. долара, повече от всяка друга банка в Европа.

На 20 ноември книжата стигнаха дъното си за всички времена, като паднаха под 11 франка. В петък затвориха на 14,41 франка. Към момента акциите се търгуват на цена от 14,50 франка за брой.

Въпреки че към момента на разговора си с агенцията Гайер казва, че никой още не е направил покупка чрез акции, плакатът има маркетингов успех, твърди той и добавя, че не притежава акции на компанията. „Стотици минувачи виждат плаката, спират и се усмихват. Това става повод за разговори“.

Гайер, който продава марки от Armani до Zegna, признава, че не остава встрани от кризата: „Усещаме, че хората харчат по-малко“.

Офертата му е валидна до края на годината. Ако някой напазарува с акции на UBS, Гайер планира да ги запази с надеждата за печалба в бъдеще. От информацията не става ясно по какъв начин би се сменила собствеността върху акциите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:34 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още