IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Standard & Poor's: Рискът от фалит на GM и Chrysler остава висок

Според S&P към момента все още не е ясно как автопроизводителите ще могат да се възползват от спасителния план на правителството

21:27 | 12.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Standard & Poor's: Рискът от фалит на GM и Chrysler остава висок

Рейтинговата агенция Standard & Poor's днес обяви, че рискът от фалит на двата автомобилни гиганта General Motors и Chrysler остава висок, въпреки заявената подкрепа от страна на финнасовото министерство, цитирана от Marketwatch.

Според S&P към момента все още не е ясно как автопроизводителите ще могат да се възползват от програмата на правителството за облекчаване на проблемните активи, известна още като TARP (Troubled Asset Relief Program). В същото време няма яснота как евентуалните заеми ще се вместят в капиталовата структура на компанията.

Ford за момента няма остра нужда от федерално финансиране, тъй като разполага със значителен неизползван банков резерв, смятат още от рейтинговата агенция.

Днес Белият дом даде съгласието си за подкрепа на автомобилните производители в страната, след като вчера Сенатът отхвърли предложените „спасителни“ заеми за сектора.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още