IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В Аржентина новите коли ще се продават по цени на едро

Световната финансова криза ражда интересни решения за спасяване на икономиката в различните страни

15:00 | 12.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
В Аржентина новите коли ще се продават по цени на едро

На фона на проблемите около американския автомобилен сектор и неяснотата относно това дали трите гитанта – GM, Ford и Chrysler ще успеят да оцелеят, правителството на Аржентина предостави алтернативен план за насърчаване и подкрепа на отрасъла.

Правителство на латиноамериканската държава предлага по-различни мерки за спасяване на автомобилното производство. Според него, държавата ще подпомага дилърите на нови автомобили за да могат те да продават автомобилите без никаква печалба, съобщава Automedia.bg.

Така практически автомобилите в Аржентина ще се продават на цената на която дилърите ги получават от производителите. Това е сериозно намаляване на цените за крайния потребител (в редица случаи до 25-30%) и се очаква да бъде силен стимул при закупуването на нови автомобили в страната.

Правителството ще подкрепи подобен план с 900 милиона долара нисколихвен заем. Той ще бъде част от по-голям пакет за стимулиране на икономиката, на стойност 3.8 милиарда долара с който в Аржентина ще се опитат да минимизират последиците от световната икономическа криза.

Вижте още

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:55 | 10.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още