IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Woolworths фалира, започна тотална разпродажба

От четири години Woolworths едва излиза на печалба заради конкуренцията от супермаркетите и онлайн магазините

15:43 | 11.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Woolworths фалира, започна тотална разпродажба

Компанията Woolworths Group Plc – собственик на 815 магазина във Великобритания, започна тотална разпродажба днес, след не успя да намери купувач, който да предотврати фалита, съобщи Bloomberg.

Магазините на веригата предлагат 50 на сто отстъпка от цената на стоки като поздравителни картички, с което привлякоха опашки от клиенти. Woolworths нае Deloitte за администратор миналия месец, след като не успя да намери купувач за магазините си, първият от които е отворен в Ливърпул през 1909 г.

Woolworths е най-известната компания от сектора, станала жертва на спада в потребителските разходи, който през последните месеци причини фалита и на магазини за продажби на дребно като Ilva Furniture Ltd. и модната верига MK One.

От четири години Woolworths едва излиза на печалба заради конкуренцията от супермаркетите и онлайн магазините.

Компанията беше поета от администратора на 27 ноември. Все още продължават преговорите с редица евентуални кандидат-купувачи, са заявили от Deloitte.

Woolworths започна да предлага отстъпка от 50 на сто в цените си преди 6 дни в опит да изчисти инвентара. Веригата по принцип прави цялата си годишна печалба през второто полугодие, когато се купуват коледни подаръци.

Сайтът на компанията не работи днес.

На 17 септември Woolworths Group отчете по-голяма от очакваното загуба за първото полугодие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:35 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още