IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Демократите и Белият дом приеха спасителния план за автомобилния сектор

Според споразумението, ще бъде създаден правителствен „автомобилен цар“, който ще разпределя кредитите и ще има правомощията да обявява автомобилните компании във фалит

19:22 | 10.12.08 г.
Демократите и Белият дом приеха спасителния план за автомобилния сектор

Демократите, които са мнозинство в Конгреса на САЩ и Белият дом са постигнали съгласие за прилагане на спасителния план за съживяване на автомобилната индустрия в страната на стойност 15 млрд. долара, съобщи АП, позовавайки се на официални представители на Конгреса.

Официални говорители на Белия дом не са потвърдили информацията, заявявайки, че дебатите са във фаза на „много добър напредък“. Решението ще бъде гласувано по-късно днес от Камарата на представителите и ще влезе в сила в края на седмицата.

Според споразумението, ще бъде създаден правителствен „автомобилен цар“, който ще разпределя кредитите и ще има правомощията да обявява автомобилните компании във фалит следващата пролет в случай, че не постигнат бързи споразумения със синдикатите, кредиторите и всички заинтересовани страни за преструктуриране на дейността на автомобилните производители.

От своя страна републиканците в Конгреса изразиха силни резерви по отношение на плана и може да се опитат да блокират приемането му. Те отказаха да преговарят за пакета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:24 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още