IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Главният прокурор на Ню Йорк разкритикува бонуса на шефа на Merrill Lynch

Шефът на Merrill Джон Тейн иска 10 млн. долара бонус за работата си през 2008 г.

20:17 | 08.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Главният прокурор на Ню Йорк разкритикува бонуса на шефа на Merrill Lynch

Главният прокурор на Ню Йорк Андрю Куомо заяви днес в обръщение към Управителния съвет на Merrill Lynch, че исканият бонус от 10 млн. долара от шефа на банката Джон Тейн „изглежда неоправдан”, предава MarketWatch.

Куомо казва в писмо до ръководството на групата, че Merrill Lynch е загубила повече от 11 млрд. долара през годината и че представянето на висшите ръководители на Merrill в тази ситуация не оправдава по никакъв начин значителни бонуси за тези висши ръководители, включително и за изпълнителния директор.

Според Тейн пък той заслужава голям бонус, защото е помогнал на банката да избегне по-големи загуби.

Джон Тейн оглави групата през октомври миналата година, след като предишният изпълнителен директор Стенли О’Нийл напусна заради загубите от инвестициите в ипотечния сектор. Преди това Тейн оглавяваше Euronext, като е бил и в управлението на Goldman Sachs.

В петък акционерите на Merrill Lynch и Bank of America гласуваха за придобиването на първата от втората. Сделката бе обявена през септември и е на стойност 50 млрд. долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:14 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още