IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бившият вицепрезидент на Юкос пуснат под гаранция

Василий Алексанян е болен от СПИН и туберкулоза и почти напълно е изгубил зрението си

17:56 | 08.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Бившият вицепрезидент на Юкос пуснат под гаранция

Руски медии съобщиха, че московски съд е освободил под гаранция тежко болния Василий Алексанян, бивш вицепрезидент на раздробения руски петролен гигант Юкос, предаде АP.

Интерфакс и РИА-Новости информираха, че Московският градски съд е определил днес гаранция за Алексанян от 1,8 млн. долара.

Бившият вицепрезидент на Юкос е болен от СПИН и туберкулоза и почти напълно е изгубил зрението си. По-рано тази година той бе преместен от затвора в клиника, докато се гледа делото по обвинения срещу него в злоупотреби и пране на пари.

Освобождаването е голяма победа на защитата в делата срещу Юкос и излежаващия присъдата си основател на компанията Михаил Ходорковски.

Някога Юкос бе най-големият производител на петрол в Русия, но след това бе раздробен и разпродаден на търгове. Акцията срещу Юкос се определя от някои като наказание, наложено от Кремъл на Ходорковски заради политическите му амбиции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:46 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още