IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

S&P понижи кредитния рейтинг на Русия

Краткосрочният рейтинг по задълженията в национална валута е потвърден на ниво „А-2"

15:51 | 08.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
S&P понижи кредитния рейтинг на Русия

Международната финансова рейтингова агенция Standard & Poor's (S&P) понижи дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на Русия по задълженията в чуждестранна валута до равнище „ВВВ/А-3" (с негативна перспектива) от „ВВВ+/А-2", съобщава РИА Новости, позовавайки се на съобщение на агенцията.

„Понижението на рейтинга е обусловено от рисковете, свързани с рязкото съкращаване на международните резерви и инвестиционните потоци, което е довело до нарастване на разходите по обслужването на дълга и проблеми с привличането на средства, необходими за удовлетворяване на потребностите от външно финансиране”, отбелязва S&P.

Освен това, рейтинговата агенция понижава и дългосрочния национален кредитен рейтинг на Русия по задълженията в национална валута от „А-” до „ВВВ+".

Понижена е също оценката на риска при конвертирането на валута за руските недържавни заемополучатели – от „ВВВ+" до „ВВВ". Същевременно краткосрочният рейтинг по задълженията в национална валута (рубла) е потвърден на ниво „А-2".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:54 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още