IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фалира 23-та поредна банка в САЩ

First Georgia Community Bank of Jackson затвори врати, притисната от нарастващия брой на лошите ипотечни кредити

11:29 | 06.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Фалира 23-та поредна банка в САЩ

First Georgia Community Bank of Jackson, която разполага с четири клона в щата Джорджия, прекрати дейността си вчера, притисната от нарастващия брой на лошите ипотечни кредити в портфейла си, съобщи Bloomberg.

Банката, която има общо 237,5 млн. долара активи и 197,4 млн. долара депозити, стартира дейността си през 1997 г. Депозитите в банката ще бъдат прехвърлени на United Bank of Zebulon срещу премия от 0,8%, а четирите клона ще продължат да действат под името на United Bank.

“Депозитите ще продължат да бъдат гарантирани от Federal Deposit Insurance Corp и не е нужно клиентите на банката да предприемат допълнителни мерки, за да защитят спестяванията си”, се казва в съобщение на федералната институция за гарантиране на влоговете.

В края на ноември FDIC класифицира общо 171 банки в САЩ като “проблемни” към края на третото тримесечие на годината, което ръст от 46% спрямо края на предходното тримесечие. Междувременно печалбите в банковия сектор в САЩ са се понижили с 94% на годишна база през третото тримесечие до едва 1,73 млрд. долара.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:04 | 13.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още