IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

BMW отчита спад на продажбите с 25%

"Затягането на коланите" при потребителите влияе доста негативно върху резултатите на компанията

14:41 | 05.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
BMW отчита спад на продажбите с 25%

Един от основните играчи на автомобилния пазар в Европа – немският концерн BMW, среща сериозни трудности в условията на глобалната криза. Затягането на кредитирането и свиването на потребителските разходи е довело до силен спад в продажбите на компанията.

Реализираните продажби на марката BMW през ноември бележат понижение от 26,2 на сто на годишна база. В същото време продажбите на британското поделение на компанията Mini падат с 20,8 на сто, предава ВВС. Спадът в луксозното поделение Rolls-Royce възлиза на 18,5 на сто.

Като цяло продажбите на групата BMW падат с 25,4 на сто през ноември до 96 570 броя. През предходния месец спадът на годишна база беше 8,3 на сто 113 005 продадени броя.

Заради проблемите от кризата заводът на Mini в Оксфорд ще затвори врати идния петък, като коледната му ваканция ще бъде удължена. Вместо традиционната почивка от две седмици, ваканцията ще продължи четири.

Според един от членовете на борда на директорите на BMW Ян Робъртсън „в периода до края на ноември компанията се е представила по-добре, отколкото се е представил целият сегмент“ и е регистрирано увеличение на пазарния дял.

Преди месец BMW отчете остър спад на печалбата и от компанията съобщиха, че не могат да дадат прогноза за резултатите до края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:12 | 12.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още