IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Enel и Daimler разработват инфраструктура за зареждане на електромобили

Електрическите автомобили ще влязат в употреба през 2010 г., предвижда споразумението

14:33 | 04.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Enel и Daimler разработват инфраструктура за зареждане на електромобили

Италианската енергийна компания Enel и марката на Daimler Group – Smart, започнаха проект за електрическа мобилност в света, който ще поощри разпространението и ефективното използване на електрически превозни средства благодарение на нова технология за презареждане и изграждане на специална инфраструктура, съобщиха от Enel.

Електрическите автомобили ще влязат в употреба през 2010 г., предвижда споразумението, подписано от изпълнителния директор и генерален мениджър на Enel Фулвио Конти и Брам Шот, председател и изпълнителен директор на Mercedes-Benz Italia.

Като част от проекта Daimler ще предостави над сто електрически автомобила на клиенти в Рим, Пиза и Милано и ще осигури тяхната поддръжка. Еnel ще отговаря за разработването, изпълнението и експлоатирането на инфраструктурата, която ще включва над 400 станции за презареждане, както и на централната контролна система.

Електричеството, което се използва за захранване на автомобилите, ще бъде от възобновяеми енергийни източници.

Проектът ще помогне на потребителите да шофират по-икономично – с електрически автомобил 10 евро ще бъдат достатъчни за пропътуването средно на 280 км, се казва в съобщението.

Съвместен екип от инженери и техници на Enel и Daimler вече работи по развитието на проекта, а тестовете ще започнат през 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:43 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още