IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът се възстанови от тригодишно дъно

Няма изгледи търсенето да се засили в близко бъдеще, смятат експерти

09:58 | 03.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът се възстанови от тригодишно дъно

След като вчера на борсата в Ню Йорк януарските фючърси на черното злато се понижиха с 4,7 на сто и затвориха на ниво от 46,96 долара за барел, което бе най-ниската им стойност от 20 май 2005 г. насам, в часовете след редовната търговия те добавиха 2,4% до 48,10 долара, а към момента в Сингапур се търгуват на 47,75 долара за барел.

Според анализатори, цитирани от Bloomberg, цените на петрола в момента се влияят от фондовите пазари, които от своя страна са индикатор за нивото на глобалното търсене. След като вчера щатските индекси затвориха „на зелено“, а днес повечето азиатски пазари регистрират първото си повишение от началото на седмицата, цените на петрола се „оттласнаха“ от дъното.

Голяма част от експертите са на мнение, че търсенето няма изгледи да се засили в близко бъдеще, като първо ще трябва да се оцени доколко ще се задълбочи рецесията в САЩ.

Петролът от сорт Брент бележи ръст от 2,5% до 46,59 долара за барел в Лондон, след като вчера отстъпи с 5,3 на сто.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още