IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Руската Сбербанк отрече да иска да купува Raiffeisen и OTP Bank

От Сбербанк припомнят, че това е поредният слух за тази година

16:29 | 02.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Руската Сбербанк отрече да иска да купува Raiffeisen и OTP Bank

Руската Сбербанк не възнамерява да купува европейски банки и по-конкретно австрийската Raiffeisen и унгарската OTP Bank, пише РИА Новости, позовавайки се на информация от Сбербанк. Според съобщението от банката, „появилата се вчера информация в някои медии не отговаря на действителността”.

В съобщения вчера на руски медии се казваше, че най-голямата финансова институция на Русия възнамерява не само да купи Raiffeisen или OTP Bank, но да създаде с тях стратегически алианс или да обмени акции.

От Сбербанк припомнят, че това е поредният слух за тази година, според който руската банка ще изкупи чуждестранна. Например през април е имало информация, че Сбербанк възнамерява да придобие инвестиционното подразделение на Dresdner Bank – Dresdner Kleinwort.

С опровержението на тази информация тогава лично се е бил заел президентът на Сбербанк Герман Греф, заявявайки: „Аз съм много пестелив човек и за нищо не искам да надплащам”, припомня РИА Новости.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още