IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Johnson & Johnson ще купи компания за имплантанти за над 1 млрд. долара

Офертата от 31 долара за акция на Mentor е два пъти по-висока от стойността при затваряне на борсата в петък

17:58 | 01.12.08 г.
Johnson & Johnson ще купи компания за имплантанти за над 1 млрд. долара

Фармацевтичната компания Johnson & Johnson (J&J) съобщи, че ще придобие производителя на козметични продукти и имплантанти за гърди Mentor Corp за 1,07 млрд. долара с цел да засили присъствието си в козметичната и възстановителна медицина, пише AП. 

Офертата е за 31 долара за акция на Mentor. Тази цена е два пъти по-висока от стойността при затваряне на борсата в петък, когато е била 16,15 долара.

„Присъединяването на Mentor, пазарен лидер и една от най-уважаваните компании в естетичното пространство, увеличава нашия капацитет, осигурявайки на лекарите продукти, които могат да възстановят външния вид на пациентите, тяхното самочувствие и качество на живот,“ казва Алекс Горски от J&J.

Сделката се очаква да струва на компанията между 3 и 5% от печалбата й на акция за 2009 г.

Бордовете на директорите и на двете компании са одобрили сделката, която се очаква да бъде финализирана през първото тримесечие на следващата година.

Новината за сделката се появява седмица, след като J&J се съгласи да придобие израелската Omrix Biopharmaceuticals за 438 млн. долара, за да обогати линията си от продукти за контролиране на кървенето по време на операции, съобщава Ройтерс.

J&J планира да управлява Mentor като самостоятелна бизнес единица в рамките на поделението си Ethicon.

Mentor, която е базирана в Санта Барбара, Калифорния, продава силиконови имплантанти за гърди и оборудване, което се използва при процедури за липосукция.

Придобиваната компания има около 1300 служители и е отчела 373 млн. долара приходи от продажби за последната фискална година. Очаква се, че J&J ще генерира приходи от 65 млрд. долара тази година.

Придобиванията във фармацевтичната индустрия изглежда зачестяват. На 24 ноември базираната в Индианаполис Eli Lilly & Co. финализира придобиването за 6 млрд. долара на производителя на лекарства против рак - ImClone Systems Inc.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още