IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ford обмисля продажбата на последната си европейска марка - Volvo

Volvo беше в центъра на неуспешната стратегия на Ford да генерира една трета от печалбата си от луксозни автомобили

17:58 | 01.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Ford обмисля продажбата на последната си европейска марка - Volvo

От Ford Motor са заявили, че може да продадат подразделението си Volvo – единствената останала европейска марка на компанията, съобщи Bloomberg. Утре щатският производител на автомобили трябва да представи план за оцеляване на сектора пред законодателните органи на САЩ.

Анализът на опциите пред Volvo вероятно ще отнеме няколко месеца, се казва в съобщението на Ford. Евентуалната продажба на шведското подразделение ще приключи продължилата две десетилетия стратегия на диверсификация на щатската компания чрез закупуване на европейски марки.

Volvo беше в центъра на неуспешната стратегия на Ford да генерира една трета от печалбата си от луксозни автомобили.

Миналата седмица пък стана ясно, че General Motors планира да се раздели с четири от своите марки заради кризата, сред които е и другият голям шведски автопроизводител - SAAB. Другите три марки са Hummer, Saturn и Pontiac.

Ford, General Motors и Chrysler ще представят утре план, който трябва да покаже защо им е необходима финансова помощ от правителството.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:46 | 01.12.08 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още