IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

GM иска да продаде 4 от притежаваните марки

Кредитната криза притиска все по-силно автомобилния гигант

09:09 | 28.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
GM иска да продаде 4 от притежаваните марки

Един от най-големите автомобилни концерни – General Motors, планира да се раздели с четири от своите марки заради кризата, съобщава Automedia.bg.

Планираната раздяла е с търговските марки Hummer, Saab, Saturn и Pontiac. Продажбата на четирите марки е част от плана за излизане от кризата, който ръководството на GM е длъжно да представи пред Конгреса на 5 декември, за да получи държавен кредит в размер на 12 милиарда долара.

Сега в групата General Motors влизат 13 марки (включително и Oldsmobile, която не произвежда модели). Поддържането на повечето от тях по време на кризата излиза твърде скъпо на концерна.

За сравнение в портфолиото на Ford влизат само четири марки (ако не броим Mazda), а в Chrysler – само три. За да намали разходите си, преди време Ford продаде Land Rover и Jaguar, а по-късно и Aston Martin.

GM на свой ред сега активно търси купувач за Hummer. Само преди дни концернът отхвърли предложение за покупка на всички предприятия на Opel на територията на Германия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:38 | 05.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още