IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Поредна волатилна сесия в САЩ, индексите изплуваха след първоначалния спад

След първоначалните разпродажби настроенията започнаха да се променят и се доближиха до стойностите си от вчера

18:23 | 26.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Поредна волатилна сесия в САЩ, индексите изплуваха след първоначалния спад

Търговската сесия на борсата в Ню Йорк започна с доста негативни настроения, като индексите инкасираха значителни понижения. Постепенно обаче негативните настроения започнаха да отслабват и загубите бяха заличени.

Основна роля за песимизма изиграха днешните слаби данни за потребителските разходи, които са се понижили с най-голям темп от рецесията на 2001 година досега. Драстично понижение се наблюдава и при индекса на поръчките на дълготрайни стоки, който през октомври се е смъкнал с 6,2 на сто спрямо предходния месец.

Негативният сентимент се подклажда и от поредните разочароващи данни за жилищния сектор, след като днес стана ясно, че продажбите на нови домове са паднали до най-ниските си нива са послетните 18 години . Според анализатори днешните разпродажби се дължат и на дългата серия от почивни дни в САЩ, по време на която не се знае какви събития могат да се случат, съобщава АР.

В първия час от търговията индексът на сините чипове Dow Jones се понижи с 1,05 на сто до 8 390,18 пункта. Постепенно обаче настроенията се промениха и стойността на показателя е 8 553,62 пункта, което е с 0,9 на сто повече от вчера.

Широкият индекс S&P 500 също обърна посоката си на движение, като след първоначална загуба от 1 на сто, към момента се движи с ръст от 0,7 на сто до 864 пункта. Технологичният индекс Nasdaq се представя най-успешно, като до момента напредва с 2,1 на сто.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:10 | 17.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още