IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Michelin освобождава работници от фабриките си в Румъния

Поради спада на търсенето компанията е принудена да спре производство за две седмици

12:55 | 26.11.08 г.
Michelin освобождава работници от фабриките си в Румъния

След 12-ти декември служителите в румънските фабрики на производителя на гуми Michelin ще бъдат освободени, съобщава румънската национална информационна агенция Agerpres, цитирана от Nine Оclock.

Преди да вземат това решение мениджърите на компанията бяха заявили, че настоящата финансова криза ще ги принуди единствено да намалят производството.

Решението ще засегне близо 1600 души, които в момента работят в двете фабрики в Залау - Silvania и RomSteel Cord.

Следващата седмица компанията ще съобщи кога смята да поднови дейността си. От мениджмънта на компанията казват, че това решение е провокирано от спада на търсенето на гуми в Европейския съюз. С цел да поддържа наличността в съответствие с търсенето от Michelin Romania са принудени да коригират производството като прекъснат дейността си за две седмици до края на годината.

Michelin притежава три фабрики в Румъния и дава работа на 3400 души. Работниците ще получат 75% от възнагражденията, за периода, в който фабриките няма да работят.

Michelin оперира на територията на Румъния от 2001 г. Във фабриките в Залау компанията произвежда гуми за камиони, а в завода във Виктория в окръг Брашов – гуми за автомобили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:25 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още