IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шефът на AIG с един долар заплата за 2009 г.

Следващите по ранг 50 изпълнителни директори на застрахователя няма да получат увеличения на заплатата през 2009 г.

21:17 | 25.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Шефът на AIG с един долар заплата за 2009 г.

Щатската компания AIG, която е под натиск да ограничи възнагражденията на изпълнителните си директори, след като получи помощ от правителството, премахна бонусите на седем висши ръководители, като главният изпълнителен директор Едуард Лиди ще получи заплата от 1 долар, съобщи Bloomberg.

Следващите по ранг 50 изпълнителни директори на застрахователя няма да получат увеличения на заплатата през 2009 г.

По-рано през месеца Goldman Sachs Group също обяви, че ограничава възнагражденията на изпълнителните си директори, след като получи правителствена помощ.

Лиди, който беше назначен от правителството през септември, след като AIG се съгласи да продаде дял от 80 на сто на държавата, ще получи през заплата от 1 долар през 2009 г. и неуточнен брой акции. Възнаграждението му като главен изпълнителен директор на Allstate Corp. през 2006 г. е било 24 млн. долара.

Предшественикът на Лиди – Робърт Уилъмстад, отхвърли предложените му обезщетение в размер на 22 млн. долара при напускането му през септември. Той трябваше да подаде оставка като едно от условията за получаване на правителствена помощ.

През октовмри AIG се съгласи и да спре незабавно пътуванията за конференции, след като компанията получи силни критики за изразходването на 440 хил. долара за почивка на служители дни след получаването на помощ от държавата.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още