IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В GM обсъждат всички възможности, дори и фалит

13:47 | 25.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
В GM обсъждат всички възможности, дори и фалит

Членовете на Борда на директорите на най-голямата американска автомобилна група General Motors ще обсъждат всички възможности за бъдещето на групата, включително и обявяването й в несъстоятелност.

Членовете на Борда на GM стигнаха до съществено разминаване с шефа на групата Рик Уагънър, който през миналата седмица пред Конгреса на САЩ изключи възможността за банкрут, съобщава Automedia.bg, позовавайки се на вестник The Wall Street Journal Europe, който се позовава на информиран източник от групата.

Миналата седмица Уагънър убеждаваше законодателите от нуждата да се помогне на американското автомобилостроене и между другото обяви, че според ръководството на GM, за групата не е изход да стигне до фалит.

Бордът на директорите, който Уагънър доскоро подкрепяше, също обяви, че най-добрата възможност е подкрепа от държавата, но все още не се отхвърля и възможността за предстоящ фалит.

Знаците за напрежение в отношенията между ръководните органи на GM може и да доведат до комплициране на ситуацията по спасяването й.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:16 | 12.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още