IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ербъс може да намали производството при задълбочаване на кризата

Компанията вече се отказа от плановете си за увеличаване на досегашното производство

11:08 | 25.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Ербъс може да намали производството при задълбочаване на кризата

Самолетостроителната компания Ербъс не изключва възможността да намали производството си, ако финансовата криза се задълбочи, и е готова да помогне, доколкото може, на превозвачите при финансирането на техните покупки на самолети. Това е заявил в понеделник вечерта президентът на групата Том Ендърс, предаде Ройтерс.

Тази година Ербъс очаква да има 850 поръчки и 470 доставки, като през периода общо 12 самолета А380 ще бъдат доставени на собствениците си.

В момента компанията произвежда на месец по 36 броя самолета А320 и по 10 от A330-340. Поради повишения интерес от клиентите си групата планираше да увеличи производството на тези модели до съответно 40 и 11 на месец. Миналия месец обаче тези намерения пропаднаха заради „общия спад в световната икономическа конюнктура“ и очакваното забавяне на търсенето на нови самолети през следващата година.

Ако бъде предприето намаляване на сега осъществяваното производство, то ще е първото от пролетта на 2002 г. - годината, в която компанията трябваше да се адаптира към променените пазарни условия след атентатите на 11 септември 2001 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още