IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама с план за създаване на 2,5 млн. работни места до 2011 г.

Заетостта ще бъде създадена чрез строителство на пътища, мостове и модернизиране на училища

14:35 | 22.11.08 г.
Обама с план за създаване на 2,5 млн. работни места до 2011 г.

Новоизбраният американски президент Барак Обама очерта контурите на плана си за съживяване на икономиката на САЩ през следващите няколко години, предаде АР.

Чрез строителство на пътища, мостове, модернизиране на училища, разработване на алтернативни източници на енергия и производство на по-ефективни коли, Обама заяви, че до 2011 г. ще бъдат създадени 2,5 млн. работни места.

“Мерките нямат за цел само изваждането на икономиката от текущата кризисна ситуация, а те са и дългосрочна инвестиция в нашето икономическо бъдеще, което беше игнорирано доста дълго време”, каза Обама.

Той нарече плана “достатъчно голям, за да отговори на предизвикателствата, пред които сме изправени” и заяви, че бързо ще бъдат създадени работни места, но и също планът “ще постави основите на една силна и растяща икономика”.

Обама заяви още, че е отправил молба към Конгреса планът да бъде одобрен още следващата седмица, за да може да го подпише веднага след като заеме официално президентския пост.

“Ако не реагираме бързо и смело, повечето експерти са на мнение, че ще загубим милиони работни места следващата година”, допълни Обама.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още