IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чарлз Еванс от Фед: Кризата може да се проточи

През последните седмици макроикономическите индикатори показаха изненадващо слаби стойности, предупреждава председателят на Фед за Чикаго

22:13 | 21.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Чарлз Еванс от Фед: Кризата може да се проточи

Негативната икономическа обстановка в САЩ може да се проточи през по-голямата част от 2009 г., заяви днес Чарлз Еванс, председател на Федералния резерв за Чикаго, цитиран от Marketwatch.

“Вероятно навлизаме в един по-продължителен период на слабо икономическо представяне, тъй като през последните седмици макроикономическите индикатори показаха изненадващо слаби стойности”, предупреждава Еванс.

Според него, спасителният план на правителството в размер на 700 млрд. долара и мерките за увеличаване на ликвидността, предприети от Фед, би трябвало да помогнат за “отключване” на кредитирането, но ще мине известно време преди финансовите пазари да започнат да функционират по начин, който да не застрашава дейността на бизнеса и домакинствата.

По-рано днес Goldman Sachs обяви прогноза, според която БВП на САЩ ще се свие с 5% през настоящото тримесечие, с 3% през първите три месеца на 2009 г. и с 1% през второто тримесечие на 2009 г., а безработицата в страната ще достигне ниво от 9 на сто към края на 2009 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още