IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs: Икономическият спад в САЩ ще продължи до средата на 2009

Забавянето на икономиката ще доведе до спад на корпоративните печалби средно с 25 на сто, смятат анализаторите на банката

18:41 | 21.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Goldman Sachs: Икономическият спад в САЩ ще продължи до средата на 2009

Икономиката на САЩ ще регистрира понижения във всяко тримесечие до средата на 2009 г., се казва в прогноза на Goldman Sachs, цитирана от Marketwatch.

Очакванията на банката са, че БВП на САЩ ще се свие с 5% през настоящото тримесечие, с 3% през първите три месеца на 2009 г. и с 1% през второто тримесечие на 2009 г. Забавянето на икономиката ще доведе до спад на корпоративните печалби средно с 25 на сто, което ще е най-лошото им представяне от Голямата депресия досега.

Според финансовата институция безработицата в страната ще се увеличи до 9% към края на 2009 г. в сравнение с 6,5% в момента.

Компанията е ревизирала прогнозите си в негативна посока поради продължаващия спад местното и глобалното търсене, влошаването на пазара на труда и затягането на финансовия сектор.

„Ако безработицата се понижи до очакваните нива, това ще бъде най-значимият икономически срив от Втората световна война насам“, отчитат анализаторите на Goldman.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:12 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още