IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анализ: Осемте най-големи банки в САЩ се нуждаят от 1,2 трлн. долара

Според доклада, средствата трябва да бъдат доставени, както от частни инвеститори, така и от правителството като последното трябва да осигури съществената част от необходимия капитал

19:50 | 20.11.08 г.
Анализ: Осемте най-големи банки в САЩ се нуждаят от 1,2 трлн. долара

Нужни са около 1,2 трлн. долара, които да бъдат използвани за рекапитализиране на осемте най-големи банки в САЩ с цел справяне с кризата, става ясно от доклад на финансово-брокерската компания FBR Capital Markets.

Според доклада, средствата трябва да бъдат доставени, както от частни инвеститори, така и от правителството като последното трябва да осигури съществената част от необходимия капитал.

Това е така, защото частните инвеститори в текущите екстремни условия няма да изявят желание за поемане на рискове, е записано в доклада.

„Само инжекции под формата на увеличение на капитала с обикновени акции на банките, ще реши текущата кризисна ситуация“, пише в доклада анализаторът от FBR Capital Markets Пол Милър.

Според Милър това ще върне инвеститорското доверие и ще намали загубите от ипотечната криза, подпомагайки възстановяването на капиталовите пазари. Според Милър ще са нужни от 3 до 5 години за напълно възстановяване на финансовата система на САЩ.

Анализаторът счита, че осемте банки са все още прекалено задлъжняли (over-levered), подкрепяйки твърдението си с изчислението показващо, че делът на собствените средства в активите им е едва 3,4%.

Осемте банки, които трябва да бъдат рекапитализирани са Bank of America, JPMorgan Chase, Citigroup, Wells Fargo, Morgan Stanley, AIG, Goldman Sachs и GE Capital. Поради това, че останалите банки от финансовата система на САЩ не са така задлъжняли, то те автоматично биха се стабилизирали след рекапитализацията на осемте най-големи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:54 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още